På måndagen (18 april) gick American Idol-tävlande HunterGirl upp på scenen och spikade absolut sin cover på Miranda Lamberts hitsingel Vice. Framträdandet var så bra att hon tog sig till TV tävlingens topp 14.

Enligt Land nu , HunterGirl har fortsatt att vara en ganska stor konkurrent på American Idol-scenen. Förutom Miranda Lamberts singel från 2016 framförde HunterGirl även Rascal Flatts Riot, vilket gav henne titeln New Age Miranda Lambert av Luke Bryan. Sångaren är också den första tävlande för säsongen som får Platinum-biljetten. Hon har tidigare täckt Fleetwood Mac's Dreams, Ashley McBrydes Girl Goin' Nowhere och Rascal Flatts' Banjo.

Tillsammans med hennes Miranda Lamberts coverframträdande, berömde American Idol-domarna HunterGirl för hennes låtskrivarfärdigheter. Luke Bryan berättade för den tävlande att det kändes som att han lyssnade på datum countryradion. Du har bara det magiska ljudet och sedan skriver du låtar för att backa upp det, himlen är gränsen, jag ser din framtid. Tack för att du kom upp här och spelade ett fantastiskt original.HunterGirl och resten av de återstående 14 American Idol-deltagarna kommer att få råd från tv-tävlingens alun Gabby Barrett när programmet kommer tillbaka på söndag (24 april).

'American Idol'-tävlande HunterGirl försöker hjälpa veteraner genom musikterapi

HunterGirl har tidigare sagt att låtskrivande har varit en stor del av hennes liv. Sångaren har också pratat om att arbeta med veteraner inom musikterapi. Hon noterade att denna typ av terapi hjälper veteraner att övervinna PTSD. Katy Perry berömde HunterGirl för att ha hjälpt veteraner genom musik. För det första är det du gör för veteraner djupgående. För det andra är det en originallåt. Det är då du drar ut biljetterna. För att du är en konstnär. Jag lägger mina pengar på dig tjej.

Lionel Richie förklarade då, om jag var tvungen att hitta ett ord för att ge dig din plats här, så är det [att] du är en naturlig person. Som författare ger jag dig ett A+ med den eftersom jag sjunger den andra versen och jag inser. Vänta lite, det är ett original. Det är så relaterbart. Luke sa det rätt, njut av resan.

När det gäller det som inspirerade hennes ursprungliga låt, sa HunterGirl, ja, jag tänkte bara på att jag inte kommer att svika mitt hjärta, bara att säga, jag kommer att gå igenom och det kommer inte att bli lätt. Men jag ska ta mig igenom det och jag tror att alla behöver höra det ibland.

Tillsammans med HunterGirl andra American Idol-tävlande i topp 14 är Ava Maybee, Christian Guardino, Cameron Whitcomb, Allegra Miles, Lady K, Katyrah Love, Cadence Baker, Dan Marshall, Leah Marlene, Nicolina, Sage, Jay Copeland, Noah Thompson, Jacob Moran, Elli Rowe, Emyrson Flora, Mike Parker, Fritz Hager och Tristen Gressett.

Redaktionen