Veckor efter att hon mötte motreaktioner över att ha hennes systerdotters samkönade bröllop på sin egendom bryter Amy Grant sin tystnad om situationen.

Som tidigare rapporterats, Amy Grant eker om hur hon och hennes man, Vince Gill , planerade att vara värd för sin systerdotters bröllop. Hon noterade vid den tiden att det skulle vara det första bröllopet 'bride to bridge' i hennes hem i Franklin, Tennessee. Hon beskrev händelsen som en gåva till hela hennes familj.

Sångerskan pratade tidigare om att hennes systerdotter skulle komma ut. 'Ärligt talat, ur ett trosperspektiv säger jag alltid, 'Jesus, du har bara begränsat det till två saker: älska Gud och älska varandra.'' sa Grant. 'Jag menar, hej - det är ganska enkelt.'Amy Grant talade tidigare om sitt stöd för HBTQ+-gemenskapen på Apple Music Stolt radio . Hon upplevde en del motreaktioner för det också. Grant vägrade att låta nejsägarna bestämma hennes tolkning av Guds kärlek, och sa att ingen är en överraskning för Gud. Inte heller vem alla är eller vad de har gjort. 'Det är därför, för mig, det är så viktigt att duka ett välkomstbord. För att jag blev inbjuden till ett bord där någon sa: 'Var inte rädd, du är älskad... Gay, hetero, det spelar ingen roll.'

Med den senaste kritiken låter Grant ingen riva ner henne. Hon berättade MÄNNISKOR att hon aldrig jagar 'någon av de där kaninerna ner i kaninhålet' när det kommer till svar på sociala medier. 'Jag älskar min familj, jag älskar de brudarna. De är underbara, vår familj är bättre och du borde kunna vara den du är med din familj och bli älskad av dem.”

Amy Grant avslöjar detaljer om sin systerdotters bröllopsevenemang av samma kön

Samtidigt pratade Amy Grant med PEOPLE nyligen om sin systerdotters samkönade bröllop. Det var samma gård som hon och Gill gifte sig på 2000. Hon sa att hon hade köpt gården redan på 1990-talet. Hennes systerdotter och hennes nu fru Sam hade letat efter en vacker plats att gifta sig på.

'Så hon och Sam gifte sig på samma sluttning där Vince och jag gifte oss', avslöjade Grant. Tillsammans med att tala med FOLK om hennes systerdotters bröllop, talade Grant också om att vara 'glad för varje dag' efter sin cykelolycka i juli 2022. Efter händelsen fördes Grant in på sjukhus i stabilt tillstånd. Hon hade slagit i ett hål när hon cyklade i Nashville.

Grant förklarade att det största var under de två månaderna efter olyckan, det var verkligen deprimerande för henne. 'Allt avbröts, och jag sa bara, 'Tänk om jag aldrig är hela vägen tillbaka?''

Som tur var hade hon Gill för att hjälpa henne genom återhämtningen. Han berättade också för henne att saker händer andra varje dag. Hon var bara tvungen att ta allt en dag i taget.

Redaktionen