Brooks & Dunn tog sig in på countryscenen med sitt debutalbum Helt ny man Trettio år sedan.Sedan dess har de samlat på sig en lång lista med hits i topplistan. Duon har också tagit hem en hög med priser, inklusive Grammys, ACM Awards, CMA Awards, och till och med fått en plats i Country Music Hall of Fame. Ännu viktigare, de gjorde musik som stod emot tidens tand. Deras debutskiva är lika bra idag som när den kom ut för trettio år sedan.

Nyligen visade TikTok uthållighetskraften hos en av Brooks & Dunns största hits. För några dagar sedan gjorde Ronnie Dunn ett inlägg på Instagram där han berättade för sina fansNeon måne,har samlat på sig över en miljard streams på TikTok.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Ronnie Dunn (@ronniedunn)Inlägget visar Ronnie Dunn spela sin gitarr. I bildtexten skrev han, 'Tränar på 'Neon Moon'... Den toppade precis 1 miljard spelningar på bara två veckor på TikTok...Det är historiskt! Det är det verkligen.

Låt oss sätta det i perspektiv. Om du spelade Brooks & Dunns virala hit på repeat i två veckor i sträck, skulle du höra Neon Moon, cirka 4 634 gånger. Det betyder att människor runt om i världen samtidigt satte fart på nittiotalets klassiker. Det är verkligen häpnadsväckande.

Men fans njuter inte bara av Brooks & Dunns ode till neonljus. Istället har TikTok-användare remixat låten och förvandlat den till en dansutmaning. Kolla in en sammanställning av några av videorna med den nya dansen de har skapat för låten nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=6KRNlrILnxc Videon kan inte laddas eftersom JavaScript är inaktiverat: Neon Moon ~ Ny TikTok Dance Challenge Compilation (https://www.youtube.com/watch?v=6KRNlrILnxc)

Brooks & Dunns virala sensation

Som en gammal jävel skulle jag inte älska något hellre än att bittert bevara 90-talets country. För det mesta skulle jag mer än gärna klaga på de här barnen och deras dansutmaningar samtidigt som jag säger åt dem att ta tag i min gräsmatta. Men jag kan bara inte göra det den här gången.

Är dansen fånig som fan? Säker. Men varje gång en av dessa halvnakna snubbar gör sin fåniga dans till Brooks & Dunn, sprider det bra musik till fler människor. Det finns inget sätt jag skulle kunna klaga på att unga människor upptäcker Neon Moons storhet. Vänta bara tills de upptäcker Boot Scootin’ Boogie, eller Brand New Man, det finns ingen gräns för de danser som TikTok-användare kan skapa. Var och en av dessa videor skulle bara sätta B&D inför fler människor.

Heck, 90-talsland är enormt på Spotify just nu eftersom barn upptäcker musiken på TikTok, gillar den och streamar den. Om du använder den massiva musikplattformen har du förmodligen sett annonser för Shania Twain och andra 90-talshitmakare under den senaste veckan eller så. Det här är varför.

Kort sagt, säg vad du vill om dessa barn och deras TikTok-utmaningar. Jag är bara glad att de har gett Brooks & Dunn ett lite mer uppsving. Barnen kanske bara mår bra.

Redaktionen