En militär välgörenhetsorganisation får 3,6 miljoner dollar efter att den första 2023 Chevrolet Corvette Z06 såldes på en galen Barrett-Jackson-auktion.

Den fantastiska bilen är månader bort från produktion, men Fox news rapporterade att en lycklig köpare fick rättigheterna till sportbilen kom in för en galen summa.

NASCAR-teamets ägare, bilhandlare och bilhandlare Rick Hendrick tog upp rättigheterna efter att General Motors donerat bilen till Operation Homefront. Den organisationen ger stöd till militärfamiljer och postar skadade 9/11. Det tjänar också sjuka eller skadade veteraner och har en årlig inkomst på 40 miljoner dollar.

Corvette-bil avtäckt av Racing Legend

Den pensionerade Corvette Racing-legenden Oliver Gavin körde bilen in på själva auktionsblocket. Gavin är femfaldig amerikansk mästare i Le Mans-serien med fem 24 timmars Le Mans-klassvinster. Han har också vunnit fem 12 timmars Sebring-klassvinster och fem Petit Le Mans-klassvinster.

Hendricksbudtoppade 3 miljoner dollar för den första mittmotorn 2020 Corvette Stingray. Den bilen finns också i miljardärens bilsamling i Concord, N.C., bara mil från Charlotte Motor Speedway.

WilsonAuto rapporterade att NASCAR-ägaren och Hall of Fame-invaldas bil är på väg till Heritage Centre för att ansluta sig till hans andra fordon. Webbplatsen sa att Hendrick skulle titta på sin samling, och den har kraften att vända en dålig dag. Centret hyllar hans familj, och det är en speciell plats för mannen att fly.

Corvette Z06 fick det näst högsta priset på en auktion för en Corvette. Vinnaren? En sällsynt L88 Corvette från 1967 gick för 850 000 på Barrett-Jackson-auktionen i Scottsdale 2014.

Mer om Yellow Corvette Z06

Den prisade gula Chevrolet var inte den faktiska bilen som var inblandad iauktion. Biltillverkaren tillkännagav officiellt bilen den 26 oktober.

Den riktiga, en svart 70-årsmodell, kommer att vara det första festliga trimalternativet för Z06 och Stingray nästa år. Det finns tre trimnivåer för bilen (1LZ, 2LZ och 3LZ).

Vill du veta priset? Jag skulle vilja. Det officiella priset kommer ut senare i år.

Den högpresterandeKorvettkommer att ha en V8-motor på 670 hästkrafter. Hemsidan Dbusiness sa att fordonet skulle erbjuda de högsta hästkrafterna naturligt aspirerade V-8 för att komma ut på marknaden i alla produktionsbilar. MotorTrend sa Mercedes-Benz SLS AMG Black Series M159 en gång haft den titeln.

Chevrolet hävdar att bilen kan gå från 0-60 mph på 2,6 sekunder.

Chevrolet En Operation Homefront Supporter i flera år

I fem år har biltillverkaren stöttat OperationHemmafront.

Chevrolet har också tillhandahållit sju Silverado-lastbilar i full storlek till San Antonio, Texas ideella välgörenhetshögkvarter och har sex regionala kontor. De har också skänkt medel för ytterligaretjänster.

Redaktionen