Family Feud är en av de mest ikoniska spelprogrammen genom tiderna. Med start 1976 är den långvariga showen i samtal med sådana somJeopardy!ochLyckohjul. Och precis som dessa andra ikoniska spelprogram har Family Feud en historia av olika värdar. Den första värden gjorde dock mer än att bara köra spelet. Han skaffade sig en fru.

Från 1976 till 1985 fungerade Richard Dawson som invigningsvärd för spelprogrammet som miljoner fortfarande tycker om under ledning avSteve Harveytill denna dag. Men Family Feud gav Dawson mer än publicitet och en lönecheck. Faktum är att showen gav honom hans andra fru.

Det är rätt. 1981, under ett vanligt avsnitt av Family Feud, mötte Richard Dawson en familj som så småningom skulle bli hans. Hans romans med den tävlande var dock en långsam bränning. Det tog nästan ett decennium efter detta första möte för de två att gifta sig.Ändå är det faktum att enprogramledareträffade sin framtida fru som en tävlande i hans show är utan motstycke. Videon nedan visar hela Family Feud-avsnittet där Gretchen Johnson och hennes familj tävlade. Med tanke på karaktären hos programvärdar som Richard Dawson, är det svårt att säga om han och Gretchen har någon specifik kemi just nu. Det var trots allt hans jobb att vara charmig och underhållande.

https://www.youtube.com/watch?v=sNrTUaIuVUE Videon kan inte laddas eftersom JavaScript är inaktiverat: Richard Dawson möter sin framtida fru på familjefejd (1981) (https://www.youtube.com/watch?v=sNrTUaIuVUE)

I alla fall var Dawson intresserad av Gretchen från det att han först såg henne.

Och när programmet var klart, hann han ikapp henne när familjen skulle åka. Familjefejdens värden sköt sitt skott och frågade henne om han kunde ringa henne någon gång eller vice versa.

'Familjefejden'-värden trodde att hon gav honom ett falskt nummer

Gretchen förklarade för honom att hon bodde iSan Diego. Men han envisades och hon gick till slut med på att ge sitt nummer. Richard Dawson gjorde sitt bästa för att spela det coolt. Han väntade ett tag innan kallelse . Men när han äntligen gjorde det fick han inget svar. Hans hjärta sjönk och han kom till en slutsats som fyller killar överallt med skräck.

Family Feud-värden antog att Gretchen gav honom ett falskt nummer. Så, äntligen, tog Gretchen upp. Dawson sa till henne att han hade varit orolig. Men hon försäkrade honom att allt var bra. Hon var upptagen eftersom hon precis hade fått sina visdomständer uttagna.

Dawson andades lättad ut och frågade henne om hon kunde vara intresserad av att låta honom laga middag till henne nästa gång hon reste upp tillDEatt träffa hennes familj. Hon var, och Dawson sparade ingen kostnad, lagade en intrikat nötkött med en sida av sparris.

Familjefejdens värd var stolt över måltiden han förberedde tills han märkte att Gretchen inte åt sin sparris, men insisterade på att den var fantastisk. Han fick inte reda på förrän några veckor senare att hon hatade mat som började med bokstaven A. Därifrån slog de två till och förblev gifta tills han dog 2012.

Redaktionen