G4 Tequilas exklusiva importör, PKGD Group, tillkännagav idag att varumärket släpper en ultra-premium, begränsad upplaga Extra Anejo. Tequilan har lagrats under jorden i 6 år på George Dickel fat. Den har buteljerats vid fatstyrka, vilket gör att den har 86 proof. Endast 1 000 flaskor kommer att finnas tillgängliga i USA.

Nu, G4:s vanligt Extra Anejo är en av våra favoriter. Den har lagrats tre år på mycket gamla George Dickel Tennessee whiskyfat. Extra Anejo har en mjuk ekighet, agave-framåt smaker och mjuka inslag av citrus och vanilj.

Dessa smaker förstärks på 6 år.'Smaknoterna inkluderar blommigt och fruktigt, inslag av kryddor, läder, tobak och citrusskal. Tequilaälskare kommer att njuta av vanilj med muskotnöt och peppar för en touch av bitter sötma på den långa finishen, säger Pressmeddelande från PKGD Group .

En av våra favoritsaker med detta märke är mästerdestillatören Felipe Camarenas hängivenhet till hantverket och smaken av hans tequila. Han sa berömt: 'Jag sysslar inte med att göra snygga flaskor. Jag håller på med att göra fantastisk tequila.' Ironiskt nog är flaskan och förpackningen för den 6-åriga begränsade utgåvan spektakulära.

I ett videosamtal idag fick vi se de snygga handgjorda trälådorna som omsluter varje flaska. Varje låda är tillverkad av brasilianskt Parotta-trä och på grund av träets unika utbud i färg och ådring kommer varje låda att ha sitt eget unika utseende. Lådorna är handgjorda i Guadalajara och prydda med G4-logotypen tillsammans med Camarenas signatur.

Insidan av lådan har en guldplakett med ett utdrag på märket.

På plaketten står det: 'Vi är den fjärde generationen av Tequila-tillverkare, vi övervakar personligen varje steg, börjar med valet av våra agaver och tar noggrant hand om hela processen för att garantera högsta kvalitet.'

Översatt: 'Vi är den fjärde generationen av Tequila-tillverkare, och vi övervakar personligen varje steg, börjar med valet av våra agaver och noggrant övervakar hela processen för att garantera högsta möjliga kvalitet.'

Ännu mer är flaskan ett mästerverk i sig. Medan Extra Anejo har en svart etikett med guldbokstäver, vänder detta 6-åriga uttryck på färgkombinationen och visar upp en flashig guldetikett med svart typsnitt. Han kanske inte sysslar med snygga flaskor, men Felipe har kollat både lådor med denna skapelse: vacker flaska och välsmakande tequila.

Flaskorna kommer att säljas för 9,99 och endast 1 000 flaskor kommer att finnas tillgängliga över hela USA.

Redaktionen