Före söndagskvällenGrammisgalan 2021, har countrylegenden Dolly Parton redan fått ett pris för sitt samarbete på There Was Jesus.

Under den icke-tv-sända delen av Grammys, kristen rockartistZach Williamsoch Partons singel fick högsta pris. Deras duett vann Grammis för bästa samtida kristna musikuppträdande/låt på söndagseftermiddagen.

För första gången i sin lysande karriär toppade Parton listorna i kategorin kristen musik. Där nådde Jesus nr 1 den Anslagstavla Christian Airplay-diagrammet. Dessutom toppade deras singel också lista för Christian Adult Contemporary Songs. De två sångarna framförde till och med singeln live förra året vid CMA Awards i november.Att ha en rekord nummer 1 när som helst är en stor sak, men att ha ett nummer 1 trosbaserat rekord under dessa galna tider är ännu större, sa Parton till Anslagstavla . Jag känner mig ödmjuk och välsignad över att få vara en del av denna underbara låt med Zach Williams. Det gör mig gott att veta att vi har berört så många människors liv.

På söndag eftermiddag, denJolenesångaren delade liknande känslor om singeln efter tillkännagivandet av Grammy Award.

Tack Jesus, tack @zachwilliams, och tack till GRAMMYS och alla våra fans. Jag är väldigt ödmjuk men stolt, skrev Dolly Parton på Twitter.

Dolly Parton svarar på Grammy-nomineringen

Med63:e årliga Grammisgalanbara timmar bort kanske Dolly Parton redan vet att hon har vunnit stort. Men för bara några månader sedan var Parton helt enkelt stolt över att vara en del av samarbetet med Zach Williams.

Grammys tillkännagav nomineringarna i slutet av november med det ursprungliga evenemanget som ägde rum söndagen den 31 januari. Men en ökning av covid-19-fall i Los Angeles, där evenemanget hålls, fick evenemangets tjänstemän att skjuta upp datumet.

Den 24 november delade countrysångerskan nyheten om nomineringen med sina fans. Hon sa att hon är stolt över låten och glad att den fick genklang hos så många.

Jag var hedrad över att höra att There Was Jesus är nominerad för bästa samtida kristna musikuppträdande/låt på årets #GRAMMYs Så stolt över att vara en del av den här låten med Zach Williams! Jag är så glad att det har berört så mångas hjärtan! skrev Parton.

Det kommer inte att finnas någon personlig närvaro av någon som inte är involverad i Grammisframträdanden eller utmärkelser i år. Faktum är att musikalartisterna själva kommer att vara utspridda och socialt distanserade under hela evenemanget. Även om Dolly inte förväntas vara med, har hon redan satt sin prägel på den årliga prisutdelningen med en Grammy-utmärkelse i sitt namn.

Redaktionen