Våra favoritkriminalprogram närmar sig säsongsfinalerna och vi är lite mer än angelägna om att se vad som händer härnäst. En av dessa är NBC-serien,Lag och ordning: SVU. Som Dick Wolfs äldsta franchise, med SVU själv med 23 säsonger, lovar den kommande finalen att välkomna tillbaka Raúl Esparza som advokat Rafael Barba. Och fans är här för det.

Enligt Yahoo Underhållning , NBC bekräftade Esparzas återkomst för säsongsfinalen Law & Order: SVU till TheWrap på torsdag. Enligt outlet, det kommande avsnittet, som sänds torsdagen den 19 maj, belyser SVU-skådespelerskan Kelli Giddish som Amanda Rollins. Rollins, en av detektiverna på Law & Order: SVU, går fram till Barba och ber om hans hjälp. Det helt nya avsnittet handlar om ett offer för våld i hemmet när de åtalas i domstol. Den som överlever våld i hemmet kommer att spelas av Jordana Spiro, som också spelar i TBS-komedin My Boys.

Raúl Esparzas Rafael Barba har inte setts sedan han lämnade serien i säsong 19. Fans av SVU kommer ihåg att Barba drog ut kontakten på ett hjärndött barn under avsnittet Det oupptäckta landet. Som outlet säger traumatiserade händelsen hans karaktär tillräckligt för att se honom avgå från sin position.Esparza var på inget sätt en original lag och ordning: SVU-karaktär. Speciellt inte jämfört med fan-favorit skådespelareMariska Hargitay. Ändå var han mycket älskad när han lämnade serien. Och medan fansen sörjde förlusten av karaktären, talade Barbas skådespelare ut om vad som drev honom från showen.

Jag hade utforskat mycket av det jag trodde Barba handlade om, delade Esparza tidigare med Entertainment Weekly. Jag kände bara att det var dags att gå vidare.

Ännu en fan-favoritkaraktär som gör en 'Law & Order: SVU'-retur

Med tanke på att Law & Order: SVU har tillbringat mer än två framgångsrika årtionden på NBC, är det vettigt att showen skulle ha en sorts svängdörrsroll. Som sagt, Raúl Esparza är inte den enda omtyckta skådespelaren som kommer att dyka upp innan programmet avslutar sin 23:e säsong.

Innan Barbas återkomst tillkännagavs, Law & Order: SVU alum Demore Barnes delade också med fansen att han skulle göra ett nytt framträdande i succéserien. Barnes gick till Instagram och delade ett inlägg där han skrev, Vad? Du trodde inte att det skulle bli ett extranummer?

Fansen strömmade absolut till kommentarerna för att dela sin spänning. KING ENERGY, ett SVU-fan delade, medan en annan skrev, Jag är bara så glad över det här.

Många andra var extatiska över Barnes återkomst som Chief Christian Garland, även om många är förvirrade över varför hans karaktär lämnade från början. Och efter hans tidigare avgång är de inte de enda.

När han tog upp sin karaktärs klipp från Law & Order: SVU, skrev Barnes, jag vet att du är ledsen och förvånad. Det är jag också, jag vet inte helt varför detta har hänt.

Oavsett orsaken kan det vara så verkar det som att SVU-showrunners inte vill ge upp Chief Garland än. Och för glada SVU-fans, se till att lyssna på Barnes återkomstavsnitt när det sänds torsdagen den 28 april.

Redaktionen