Bara en dag efter hennes sista avsnitt av Lag och ordning : SVU sändes delar Kelli Giddish vad som ledde till att hon lämnade programmet. 'Min sida av saken är bara att det är dags i Rollins story' Giddish berättade för Variety . 'Jag kände att vart det var på väg och vart det tog vägen i går kväll, verkade vara rätt ställe att lämna det just nu.'

Giddish noterade också hur hennes karaktärs berättelse liknar hennes egen livsväg. 'Jag är så exalterad över saker som händer i mitt personliga liv och typ av återspegling av vad som händer i mitt personliga liv och i Rollins, det finns mycket glädje att uppleva.' Giddishs uttalanden verkar förneka rykten om att hon fick sparken ALLT , där hon spelade Det. Amanda Rollins i 12 säsonger.

Skådespelaren säger att hon kände till sin kommande avgång och arbetade med författarna för en ordentlig utsändning. 'Vi arbetade på den här storyn tillsammans, och jag tror att det sista avsnittet kulminerade det vackra förhållandet mellan Rollins och Benson', förklarade hon. 'Vi fick se Carisi och Rollins gifta sig, vilket var en sådan njutning.' Förutom bröllopsklockorna inkluderade avsnittet Rollins beslut att lämna kapten Bensons trupp och ta en lärarposition vid Fordham University.Kelli Giddish kallade sin sista scen med Mariska Hargitay 'mycket känslosam'

Långa fans har alltid noterat kemin mellan Mariska Hargitay och Giddisch. Hon öppnade upp om att filma sina sista scener med den mångårige SVU-huvudrollen. 'Det var väldigt känslosamt. Vi hade massor av kul eftersom att agera med min flicka är bara roligt, sa Giddish. 'Det finns så mycket förtroende där, och du kan spela eftersom vi känner varandra så väl. Ingenting är hugget i sten, och om du vill prova något så finns författarna där eftersom de litar på att Mariska och jag på ett sätt ska finjustera orden i manuset. Det är så roligt, det är så mycket skratt och det var så många tårar. Det var en riktigt vacker upplevelse.”

Med tanke på att Rollins nya man, assisterande distriktsåklagare Dominic 'Sonny' Carisi fortfarande är en stor karaktär i programmet, finns det alltid potential för henne att återvända. 'Dick Wolf har ett så fruktbart universum som pågår, att människor kan dyka upp på olika platser. Det är verkligen en cool sak som han har skapat.' Hon har inte fel; trots allt var Chris Meloni borta från franchisen i 12 år innan han återvände för Lag och ordning: Organiserad brottslighet .

Faktum är att Kelli Giddish redan är planerad att göra ett nytt framträdande i Lag och ordning franchise. Hon ska vara med i ett kommande avsnitt av Lag och ordning: Organiserad brottslighet . Hon är dock fortfarande fåordig om avsnittet. 'Jag vet inte vad jag kan säga dig om det!', sa hon Mängd .

Redaktionen