Mac Davis kommer från Lubbock, Texas. Och det var till Lubbock som han återvände för att begravas.

I döden, denlåtskrivareoch skådespelaren kommer att uppfylla en vers av sin låt Texas In My Rearview Mirror. Versen lyder: Och när jag dör kan du begrava mig i Lubbock, Texas i mina jeans.

Lise Kristen Gerard , Davis fru sedan 38 år, bekräftade nyheten till SavingCountryMusic.com .Davis bodde i Nashville med sin fru. Han dog där tisdagen den 29 september efter en hjärtoperation.

Texas In My Rearview Mirror tolkas ibland fel som en anti-Texas-låt på grund av texten, Och jag trodde att lyckan var Lubbock, Texas i min backspegel. Faktum är att låten berättar historien om en vild ungdom som flyr till Hollywood bara för att inse att han behöver åka hem igen.

Låten slutar på en förlösande ton: Men nu växer lyckan Lubbock, Texas närmare och kärare. Och visionen blir tydligare i mina drömmar, och jag tror att jag äntligen vet precis vad det betyder.

Måndagen den 5 oktober lade hans familj Davis till vila på Lubbock Cemetery i en privat ceremoni. Enligt SavingCountryMusic.com , kunde medlemmar av allmänheten samlas öster om Martin Luther King Jr. Boulevard på Canyon Lake Drive nära kyrkogårdens portar med plakat eller minnen.

I Lubbock har tjänstemän döpt en gata efter Davis. Och den Lubbock Avalanche-Journal firade Davis som en West Texas-pojke som blev bra.

Mac Davis glömde aldrig sina rötter, sa tidningen.

Redaktionen