När han inte spelar i ikoniska Hollywood-filmer och TV-program, Matthew McConaugheyälskar att blöda bränd orange för sina Texas Longhorns.

Skådespelaren är en alumn från University of Texas i Austin (UT Austin), tog examen 1993. Sedan dess har McConaughey blivit superengagerad i universitetet och dess fotbollslag. Han blev kulturminister för inte så länge sedan och undervisar även i Moody College of Communication. Han flyttade till och med ner sin familj till Austin så att de inte skulle missa en enda match.

Idag inleder Texas Longhorns college-fotbollssäsongen med en match-up mot Louisiana. Och Matthew McConaughey är här för det.För att fira speldagen lade skådespelaren upp ett otroligt foto på sin Instagram sida. Bilden visar McConaughey som står bredvid en legion av Texas fotbollslegender och ikoner. Vi ser Brian Orakpo, Selvin Young, Earl Campbell, Steve Sarkisian, Vince Young, Derrick Johnson, Jamaal Charles och Michael Huff. Alla spelade för Longhorns vid ett eller annat tillfälle, och Sarkisian leder dem nu som huvudtränare.

Långhorn för livet #hookem #spel dag , textade Matthew McConaughey inlägget. Han och flera andra på bilden håller upp händerna i den ikoniska långhornssymbolen, som representerar deras skolstolthet.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

McConaughey hajpade redan upp matchen förra veckan genom att lägga upp en hypevideo på Instagram. I videon frågar någon skådespelaren: Vad är kulturministern?

Tack för att du frågar. Som kulturminister vill jag kämpa för vissa vägledande principer. Austins själ, University of Texass själ.

Baserat på de många, många videoklippen av McConaughey som åtföljer hans svar, tror vi att han är en ganska bra passform för jobbet. Det går inte att fejka den rena glädjen i hans ansikte, stoltheten över hans team och hans skola när han hejar på dem. Om någon förkroppsligar själen i det här laget så är det Matthew McConaughey.

Matthew McConaughey flyttar familj till Austin, verksam vid UT

Matthew McConaughey tar sitt ansvar som kulturminister på största allvar. Så allvarligt att han flyttade ner sin fru Camila Alves och deras tre barn till Austin bara för att de skulle kunna vara närmare skolan.

Naturligtvis är det också viktigt att notera att McConaughey undervisar en klass där också. Han är professor vid Moody College of Communication, där han undervisar i en filmproduktionsklass som visar processen från manus till filmduk.

Men hans hjärta verkar verkligen ligga hos Longhorns. Han kommer att dyka upp till spel i sin ikoniska tredelade brända orange kostym. Han kommer att prata med spelare vid sidan av, och hypa upp dem inför den annalkande matchen. Och han kommer att göra allt han kan för att representera andan och själen på den plats som han har kommit att älska.

Redaktionen