I måndags, fdKansas City Chiefsassisterande tränaren Britt Reid, och son till huvudtränarenAndy Reid, åtalades officiellt för ett brott DWI.

Strax innan Chiefs mötteTampa Bay Buccaneersi Super Bowl LV i februari var Reid inblandad i en olycka med tre bilar. Reid erkände för polisen att han drack två eller tre drinkar innan han satte sig bakom ratten den 4 februari – torsdagskvällen före Super Bowl-söndagen.

Dessutom beskrev polisen vraket. De sa att Reid slog in sin lastbil i två andra fordon nära en motorvägsramp näraArrowhead Stadium. Kraschen gjorde att 5-årige Ariel Young blev kritiskt skadad och i koma, tillsammans med ett annat barn som fick mindre allvarliga skador. Därefter Kansas Citystängde av assisterande tränarenför hans inblandning i vraket.Jackson County, Missouri åklagare lämnade in en anklagelse om klass D grovt brott på måndagen efter två månaders utredningar. De hävdar att Britt Reid körde ett motorfordon medan hon var påverkad av alkohol. Och agerade med brottslig vårdslöshet genom att köra i för hög hastighet, enligt an ESPN Rapportera. Om Reid fälls för alla anklagelser kan han riskera upp till sju års fängelse.

Tack och lov, Youngvaknade ur komanden 15 februari. Men enligt hennes familj har hon fortfarande en lång väg till återhämtning.

Britt Reid hade en historia av körning och drogavgifter

Händelsen i februari är inte första gången Britt Reid har varit inblandad i liknande ingrepp med lagen. 2007 åtalades den tidigare assisterande tränaren för road rage efter att ha dragit en pistol mot en annan bilist. Dessutom åtalades han för narkotikainnehav under gripandet.

Medan han var ute mot borgen från sina anklagelser om vägraseri råkade han ut för en mindre bilolycka medan han var berusad. Reid körde in i en kundvagn på en parkeringsplats och fick en DUI och en annan narkotikainnehavavgift.

Efter ytterligare ett vrak som resulterade i en DUI och hotade en annan förare med en pistol, fick Reid fängelse. En domare skickade honom till fängelse i mindre än ett år. Han fick då villkorlig frigivning på ett 15-månaders program för missbruksbehandling.

Efter att ha avslutat programmet gick Britt Reid med sin far påPhiladelphia Eaglestränarstaben. Han följde sedan sin pappa när han tog över Kansas City Chiefs 2013. Han har varit en del av tränarstaben som har lett Chiefs till back-to-back Super Bowl-framträdanden de senaste två åren. Laget vann Super Bowl LIV, men förlorade motTom Bradyoch Bucs för ett par månader sedan – bara några dagar efter Reids krasch.

Redaktionen