En massiv militär- struktur som går tillbaka till andra världskriget gled nerför en sandklippa och upp på en strand i San Francisco efter att kraftigt regn och översvämningar mättade området.

Incidenten inträffade i stadens Fort Funston, en stadspark som har skyhöga klippor vid havet på 200 fot. Händelsen är bara den senaste i en pågående serie av lerskred och jordskred som har dykt upp över Golden State efter att moder natur slog till med skyfall och översvämningar i början av 2023.

På måndagen rapporterade tjänstemän från Golden Gate National Recreation Area händelsen och delade även ett foto av det på sitt officiella Twitter-konto.'Beachcombers på Fort Funston kommer att dela stranden idag med en militär struktur från andra världskriget som underminerades när mättad bluffsand gled ner på stranden,' de skrev i tweeten.

De tillade: 'Kustbyråer uppmuntrar besökare att iaktta försiktighet kring mättade sluttningar och kustbluffar efter stormen när de njuter av soliga dagar efter veckor inomhus.'

Senare berättade en talesperson för brandkåren i San Francisco för nyhetskanaler att byggnaden är en före detta batteribunker från andra världskrigets era. Dessutom visade flygbilder från stadens lokala nyhetsnätverk strukturen efter att den gled nerför den branta klippan, sittande på botten av en sandrutschbana.

En störtflod av översvämningar lämnar Kalifornien genomvåt när stormar flyttar ut ur delstaten

Sedan slutet av december har invånare i Kalifornien utplånats av en störtflod av stormar som härrörde från atmosfäriska floder, som är långa, smala strömmar av vattenånga som vandrar från tropikerna. De kan bära lika mycket vatten som det typiska vattenflödet vid mynningen av Mississippifloden.

Den oöverträffade nederbörden och översvämningarna ledde tyvärr till att 19 människor miste livet. Dessutom hanterar staten fortfarande vägavstängningar och skador, pågående evakueringar, strömavbrott, sjunkhål, lerskred och jordskred över hela staten.

Men det finns ett ljus i slutet av tunneln. Prognosmakare förutspår att stormarna äntligen kommer att flytta ut ur området i slutet av veckan.

Trots detta arbetar tjänstemän fortfarande dygnet runt för att städa upp röran som blivit över av stormarnas angrepp. Dessutom saknas fortfarande en femårig pojke efter rasande översvämningsvatten svepte honom från ett fordon . Vid den tiden såg hans mamma hjälplöst på när hon höll sig fast vid ett träd. Dessutom gjorde syndfloden av regn inte ett slut på den pågående megatorkan som plågade staten. Klimatexperter och forskare tror att extrema väderfenomen som torka och översvämningar bara kommer att bli mer intensiva när världens temperaturer fortsätter att stiga.

Redaktionen