Martin Gramatica, en engångs kicker för Dallas Cowboys , erbjöd några enkla råd för den kämpande Brett Maher.

Ja, säger Gramatica, du kommer ihåg de fyra missade extrapoängen i Cowboys superjokertecken-slutspelsvinst över Tampa Bay. (Faktum är att fansen inte heller kan ignorera att det faktiskt var en rad med fem raka missade extrapoäng som går tillbaka till den vanliga säsongens finalförlust mot Washington.).

Nu, glöm allt. Bokstavligen. Att uppehålla sig vid de negativa detaljerna med en slutspelsmatch mot San Francisco gör ingen nytta. Faktum är att du kanske missar mer.'Meddelandet jag garanterar dig från hans lagkamrater och tränare är, Du har oss här,' sa Gramatica, som sparkade för Cowboys och var tvåfaldig All-American i Kansas State.

'Du hjälpte oss att komma hit,' han berättade TMZ Sport. 'Några av dina spelvinnare fick oss hit. Så glöm det. Nästa match kommer vi att behöva dig.'

Cowboys tränare Mike McCarthy sa till reportrar att Brett Maher är hans kille att 'gå framåt'. Men han lät inte helt engagerad. 'Vi måste gå vidare med honom', sa tränaren. 'Det är planen för nu.'

ESPNs Adam Schefter rapporterade att Dallas 'sannolikt' kommer att ta in ytterligare en kicker denna vecka för tävling. Men Cowboys förväntar sig att Brett Maher ska vara kickern mot 49ers.

Oddsmakers har 49ers som favorit på 3,5 poäng. Det säger sig självt att Dallas inte har råd att lämna extra poäng på planen.

När Brett Maher kom in i måndagens match hade Brett Maher haft en bra säsong. Han är en av 10 kickers på heltid i NFL som gjorde minst 90 procent av sina field goal-försök. Och han är den enda sparkaren i ligan som har slagit ett försök på minst 60 yards. (Han gjorde det mot vikingarna). Dessutom är han åtta av 10 från 50-plus. De enda kickarna i NFL med bättre procentsatser är Daniel Carson och Graham Gano. Totalt sett var Maher 29 av 32 för sina field goals, med hans enda missar från 57, 57 och 46 yards. Underdrift = den här före detta Nebraska-stjärnan har ett stort, livligt ben.

Så om du behöver ett field goal för att vinna en match är Brett Maher din kille. Men de lätta poängen krossade Maher i Tampa. Cowboys vann, 31-14, och behövde inte de fyra poäng han lämnade på planen. Ingen annan kicker i NFL:s historia har missat fyra extra poäng i en enda match.

Cowboys speciallags coach Jim Fassel sa att han tror att Maher hade ett dåligt fall av yips. Och det var olika problem som kastade Maher ur hans mentala rutin. Domarna sa till sin hållare att han inte kunde använda ett enda vitt grässtrå för att markera en plats. Cowboys tog med sig tre bollar att använda för field goals och extra poäng. De två första hamnade på läktaren och lämnades inte tillbaka.

'Du undrar ibland hur du kommer in i yips,' Fassel sa , ”och ibland undrar man hur man hamnar i den heta handen. ... Han hade en varm hand. Låt oss inse det: Han missade fyra sparkar hela säsongen. … Och sedan händer yips. Så jag förväntar mig att en het hand kommer fram.'

Redaktionen