Frederick Soddy sa en gång: Naturen är på ett stramt humör, till och med skrämmande, med majestätiskt vacker. Det här verkar somså passande beskrivning som möjligtför att se en kungsörn göra sin grej.

Youtube-användaren, Koki, spelade in en otrolig video avden majestätiska fågelnflyger iväg med en räv i sitt grepp.

Enligt Cornell Lab of Ornithology , en kungsörn kan väga var som helst mellan 6,5 pund till 13,5 pund. Dess vingspann kan också nå ett otroligt avstånd på 86,6 tum. Å andra sidan kan dock en Red Fox väga upp till 24 pund . Det kan vara nästan dubbelt så mycket som den stora rovfågeln om inte mer.Under videon står kungsörnen på toppen av räven med päls utspridda över hela marken. Vinden ylar runt två djur. Träden böjer sig nästan på mitten. Örnen spänner fast räven i klorna och lyfter.

Även om det inte ser ut som en enkel flygning, kan du nog skylla det på vinden. Kungsörnar har varit kända för att ta ner djur som är mycket större än rävar. De har faktiskt till och med varit kända förta ner rådjur och flyg iväg med deti släptåg efter att ha ätit sig.

Så med tanke på det faktum är det inte så tokigt att se denna rovfågel bära bort en stor räv i sina klor. Med det sagt, men det minskar inte hur galen den här videon är.

Ett varningens ord innan du tittar på den här videon, den innehåller en del grafiskt innehåll som kan vara känsligt för vissa tittare. Räven är redan död när kameran börjar rulla. Det kanske är det bästa, eftersom dödandet förmodligen var intensivt. Ändå är videon helt galen.

https://www.youtube.com/watch?v=iKMBbsZgoYE&ab_channel=Koki Videon kan inte laddas eftersom JavaScript är inaktiverat: kungsörn flyger iväg med en räv (https://www.youtube.com/watch?v=iKMBbsZgoYE&ab_channel=Koki)

Den här Golden Eagle-videon är inte det galnaste du någonsin kommer att se

Tack och lov är det ytterst sällsynt att se en kungsörn attackera en person. Faktum är att det inte finns några dokumenterade fall av att det har hänt.Grizzlybjörnar, å andra sidan,är en annan historia.

En man i Alaska hade en upprörande historia att berätta om en brunbjörnattacknyligen. Han gjorde en lantmäteri och hamnade på sjukhuset.

Allen Minish, var ensam när han stötte på en brunbjörn. Mötet lämnade honom nästan utan sitt liv. Tack och lov var kapningen inte dödlig. Även om det bara varade i 10 sekunder var det skrämmande. Ännu ett exempel på Frederick Soddis ord.

Minish skrämde björnen och den attackerade. Som ett resultat av attacken krossades mannens käke och han fick flera sticksår ​​i huvudet. Det tog mer än fyra timmars operation för att fixa Minishs skador. Däremot kommer kungsörnens räv aldrig att ha den turen.

Jag såg honom, och han såg mig samtidigt, och det är läskigt, berättade Minish 104,5 WokV. Han förklarade hur han försökte använda sin mätstav för att skydda sig själv.

När han kastade sig upp ovanpå mig tog jag tag i hans underkäke för att dra bort honom. Men han slängde mig åt sidan där, tog tag i en fjärdedel av mitt ansikte. Han tog en liten tugga, och sedan tog han en andra tugga, och den andra tuggan är den som bröt benen ... och krossade min högra kind i princip.

Redaktionen